donderdag 17 april 2014

RUBBER-BAND AIRPLANENa het maken van het vliegtuigje zelf uit balsa-hout en zilverpapier.. Buiten de propeller bevestigen en het laten vliegen.

 Het vliegtuigje is gemaakt uit balsa hout en zilverpapier. Dit ging vlot. Dan moet er nog een manier gevonden worden om de propeller vast te maken aan het vliegtuigje. Hier zie je een foto van hoe ik het heb vastgemaakt. 


Herken je dit speelgoed van vroeger? Je trekt aan het koordje en het propellertje gaat omhoog. Dit heb ik uit elkaar gehaald. Zo heb ik een behuizing dat ik kan vastmaken aan m'n vliegertje. Daarin kan een as waar de propeller opzit draaien. Aan het andere uiteinde kan de rekker hangen.

Hier zie je een foto van het geheel van de onderkant met de rekker. 

Na het vastmaken van de propeller ging ik testen als hij vooruit ging. Dit was jammer genoeg niet het geval. Hier zie je enkele testjes met verschillende (al dan niet ge├»mproviseerde) propellers.  


 


Hier kan ik momenteel beslissen dat ik de juiste propeller nog niet gevonden heb. Hij trekt het gewicht van de vlieger nog niet mee. De rekker en de as werken wel zeer goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten